Dincolo de viață e tot viață; moartea-i doar o poartă.

joi, 1 februarie 2018

O echipă de fotbal formată din sportivi vegani a ajuns în Liga Profesionistă a Angliei

Privind la siluetele bine conturate ale fotbaliştilor de la Forest Green Rovers veţi crede cu greu că ei sunt vegani. Dar aşa este, aceşti băieţi nu consumă carne şi toţi muşchii lor au fost dezvoltați exclusiv pe baza alimentaţiei vegetale. Ei sunt într-o formă excelentă și au obţinut rezultate remarcabile în sport.
Sezonul trecut au reușit o performanță spectaculoasă, și acum în Liga de Fotbal a Angliei (EFL), în Liga a doua, evoluează cea mai mică echipă din cele care au concurat vreodată printre echipele profesioniste. Forest Green Rovers reprezintă satul Nailswort, cu 6 mii de locuitori.
Deşi a fost creat acum 128 de ani, clubul Forest Green Rovers a ajuns în premieră în EFL. Iar principala cauză a acestui succes, potrivit băieţilor, este… veganismul!
Forest Green Rovers este primul club vegan din lume. Istoria a început în 2011, când echipa a fost preluată de către milionarul Dale Vince, care este adeptul unui mod sănătos de viaţă şi un cunoscut apărător al mediului.
În această perioadă, echipa a trecut de la vegetarianism, care presupune renunţarea doar la carne, la veganism. În prezent, fotbaliştii nu consumă produse de origine animalieră – carne, peşte, ouă, lapte etc.
Băieţii au recunoscut că iniţial le-a fost greu. Apoi, bucătarul clubului a învăţat noi meniuri şi acum alimentaţia echipei este destul de diversă şi echilibrată.
Însă principiile introduse de proprietarul multimilionar nu se reduc doar la alimentaţie, ci acestea au fost adoptate şi la stadionul clubului, care a fost amenajat cu baterii solare. Iar Dale Vince nu se opreşte aici. El planifică ca în acest an, 2018, să înceapă construcţia primului stadion exclusiv din lemn.
yogaesoteric 
31 ianuarie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu