Dincolo de viață e tot viață; moartea-i doar o poartă.

luni, 19 februarie 2018

Iluzia optică care îi face pe șoferi să încetinească. Măsura a redus numărul de accidente în care sunt implicați pietoniiÎntr-un oraș din Islanda a fost pictată o trecere de pietoni în 3D, pentru a-i face mai atenți pe șoferi și pentru a acorda mai mult prioritate pietonilor. Pe măsură ce mașinile se apropie, modul în care sunt trasate aceste dungi rutiere le face să pară niște obiecte tridimensionale care sunt gata să strice mașina dacă vehiculul nu se oprește în dreptul lor.
Comisarul islandez pentru mediu, Ralf Trylla, a propus amplasarea noului tip de marcaj, fiind inspirat de un proiect similar realizat în New Delhi, India. Cu ajutorul firmei de pictură stradală Vegmálun GÍH, ideea sa a fost pusă în practică și a fost îmbrățișată de oameni, care o consideră utilă și demnă de implementat la nivel național.
Și în Vancouver, Canada, există astfel de desene 3D menite să îi facă pe șoferi să fie mai atenți, numai că în locul unei treceri de pietoni este folosit desenul unei fetiţe care se joacă pe stradă.
Prima trecere de pietoni 3D din România a fost trasată la Buzău
Elevii clasei de arhitectură de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău au realizat prima trecere de pietoni 3D din România.
Proiectul este unic în România. În urmă cu o lună a circulat pe internet un proiect cu o trecere de pietoni 3D din Danemarca. Elevii de la secţia de Arhitectură a liceului nostru au proiectat această trecere din mai multe prisme şi umbre care să creeze o iluzie optică, adică acel efect 3D, de perspectivă”, a declarat coordonatorul proiectului, Ana Maria Bogles, profesor la Liceul de Artă „Margareta Sterian”.
Buzăul merită să iasă din anonimat și prin diverse forme de exprimare edilitară sau artistică, să arătăm că avem cu ce ne mândri! Mulțumesc din suflet profesorilor și elevilor Liceului de Arte Margareta Sterian care au realizat o trecere de pietoni 3D (unicat în România după informațiile mele). Deși rolul său este de prevenire a accidentelor, poate constitui și un punct de atracție pentru vizitatori!”, a scris pe pagina de Facebook Ionuţ Sorin Apostu, viceprimar al municipiului Buzău.
 
Buzău
 yogaesoteric
19 februarie 2018 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu